Energia regenerabila in Europa

energie regenerabila

 

In Europa se produce de 3 ori mai multa energie regenerabila pe cap de locuitor fata de restul globului, suntem cei mai avansati dar trebuie sa sustinem efortul pana cand 100% din energia pe care o producem va fi regenerabila. Acest lucru va fi posibil doar in tandem cu scaderea drastica a consumurilor, prin cladiri si instalatii eficiente.
In Romania aproximativ 40% din energia consumata este, surprinzator pentru unii, in locuinte ! Blocurile in care traiesc majoritatea romanilor din zonele urbane sunt construite fara prea multa atentie eficientei energetice, intro perioada cand accentul era pus pe cantitate si nu pe calitate. Locuintele din mediul rural sunt, din nou construite fara atentie acordata eficientei, lucru destul de normal, in acest mediu lipsind total o cultura a economisirii de resurse (am auzit cu totii expresia “sunt destule lemne in padure”).

Asa se faci dragi cetateni ca suntem in 2015 si incercam sa luam masuri din ce in ce mai serioase ca sa facem economie de energie sa sa ne minimizam amprenta de carbon. Aceasta este misiunea noastra, si o sa incercam sa venim cat mai des cu solutii si analize pentru casele dumneavoastra.